Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Na jarenlang keihard werken aan een duurzame hiphopdansgemeenschap in Arnhem met SoulCypher, zijn werk als choreograaf en dansmaker (Moving Sounds, dansfilm Building Bridges), zijn eigen projecten (o.a. Ghetto Funk Collective), samenwerkingen met Introdans (HubClub) én als gepassioneerd en inspirerend docent van (jonge) dansers gaat Ruben Chi als een speer. Als interdisciplinair artiest met roots in de hiphop zoekt hij in zijn werk steeds nieuwe grenzen tussen beweging en muziek. Nu is hij genomineerd voor de Cultuurprijs Arnhem. De andere genomineerden zijn mode-ontwerper Mirte Engelhard (die o.a. samenwerkte met Ruben Chi en Igor Vrebac) en de organisatie voor hedendaagse beeldende kunst Machinery of Me.

Cultuurprijs Arnhem
De jury van de Cultuurprijs Arnhem, bestaande uit Eve Hopkins (De Nieuwe Oost), Inge Pollet (Plaatsmaken) en Stefan Rebergen (Luxor!Live), roemt de genomineerden omdat zij ieder vanuit hun discipline met veel zeggingskracht werken; zij stimuleren het culturele veld in Arnhem, maar ook daarbuiten. Alle drie de genomineerden zijn een exportproduct van Arnhem: ze bespelen nationale en internationale podia. Op 29 januari 2021 wordt de prijs daarom tijdens een besloten bijeenkomst uitgereikt.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €5.000. Eerdere winnaars zijn Danscollectief Arnhemse Meisjes, Louise te Poele, MAISON the FAUX, Donnerwetter, Code Rood/Motel Spatie en Facing Pages.

Bekijk volledig nieuws overzicht

Meer nieuws

Het is zomer bij De Nieuwe Oost

We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

>

Stage Marketing en Communicatie | pop (V/X/M)

Stagevacature Marketing en Communicatie | pop

>

Nieuw: De Generator

Ontwikkelingstraject voor zakelijke helden en talenten in de culturele sector van Oost-Nederland

>

Jonge makers gezocht voor The Jam 2021

Onder leiding en begeleiding van twee inspirerende makers gaan jonge makers in augustus vijf dagen lang de studio van Theater a/d Rijn in.

>

Nikki Dekker maakt postpakket van Wintertuinsessie

Met het postpakket 'over zee' onderzoekt Nikki Dekker wat de zee ons te vertellen heeft in haar Wintertuinsessie.

>

Yentl van Stokkum presenteert Wintertuinsessie

Yentl van Stokkum presenteert haar Wintertuinsessie: het podcast-tweeluik 'It's not literature. It's witchcraft.'

>