Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Na jarenlang keihard werken aan een duurzame hiphopdansgemeenschap in Arnhem met SoulCypher, zijn werk als choreograaf en dansmaker (Moving Sounds, dansfilm Building Bridges), zijn eigen projecten (o.a. Ghetto Funk Collective), samenwerkingen met Introdans (HubClub) én als gepassioneerd en inspirerend docent van (jonge) dansers gaat Ruben Chi als een speer. Als interdisciplinair artiest met roots in de hiphop zoekt hij in zijn werk steeds nieuwe grenzen tussen beweging en muziek. Nu is hij genomineerd voor de Cultuurprijs Arnhem. De andere genomineerden zijn mode-ontwerper Mirte Engelhard (die o.a. samenwerkte met Ruben Chi en Igor Vrebac) en de organisatie voor hedendaagse beeldende kunst Machinery of Me.

Cultuurprijs Arnhem
De jury van de Cultuurprijs Arnhem, bestaande uit Eve Hopkins (De Nieuwe Oost), Inge Pollet (Plaatsmaken) en Stefan Rebergen (Luxor!Live), roemt de genomineerden omdat zij ieder vanuit hun discipline met veel zeggingskracht werken; zij stimuleren het culturele veld in Arnhem, maar ook daarbuiten. Alle drie de genomineerden zijn een exportproduct van Arnhem: ze bespelen nationale en internationale podia. Op 29 januari 2021 wordt de prijs daarom tijdens een besloten bijeenkomst uitgereikt.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €5.000. Eerdere winnaars zijn Danscollectief Arnhemse Meisjes, Louise te Poele, MAISON the FAUX, Donnerwetter, Code Rood/Motel Spatie en Facing Pages.

Bekijk volledig nieuws overzicht

Meer nieuws

Simone Atangana Bekono interviewt schrijvers in nieuwe podcastreeks

Schrijver Simone Atangana Bekono gaat in gesprek met Alfred Schaffer, Radna Fabias en Daphne Huisden

>

Joost Oomen uitgeroepen tot literaire talent 2021

Joost Oomen is op de valreep van 2020 door de Volkskrant uitgeroepen tot het literaire talent van 2021.

>

Theater- en dansaanbod 2021-2022 bekend

Speciaal voor programmeurs, theaters en festivals bundelen we het aanbod van onze theater- en dansproducties in 2021-2022.

>

Nieuwe lichting chapbooks: Chris Lomans en Jorina van der Laan

Onze chapbookfamilie is met de literaire ep's van makers Chris Lomans en Jorina van der Laan twee exemplaren rijker.

>

Literair project in de buitenlucht: posterverhaal Jaap Robben

Jaap Robben schreef een verhaal dat in 25 hoofdstukken langs de weg, al wandelend of fietsend, te lezen is.

>