Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Na jarenlang keihard werken aan een duurzame hiphopdansgemeenschap in Arnhem met SoulCypher, zijn werk als choreograaf en dansmaker (Moving Sounds, dansfilm Building Bridges), zijn eigen projecten (o.a. Ghetto Funk Collective), samenwerkingen met Introdans (HubClub) én als gepassioneerd en inspirerend docent van (jonge) dansers gaat Ruben Chi als een speer. Als interdisciplinair artiest met roots in de hiphop zoekt hij in zijn werk steeds nieuwe grenzen tussen beweging en muziek. Nu is hij genomineerd voor de Cultuurprijs Arnhem. De andere genomineerden zijn mode-ontwerper Mirte Engelhard (die o.a. samenwerkte met Ruben Chi en Igor Vrebac) en de organisatie voor hedendaagse beeldende kunst Machinery of Me.

Cultuurprijs Arnhem
De jury van de Cultuurprijs Arnhem, bestaande uit Eve Hopkins (De Nieuwe Oost), Inge Pollet (Plaatsmaken) en Stefan Rebergen (Luxor!Live), roemt de genomineerden omdat zij ieder vanuit hun discipline met veel zeggingskracht werken; zij stimuleren het culturele veld in Arnhem, maar ook daarbuiten. Alle drie de genomineerden zijn een exportproduct van Arnhem: ze bespelen nationale en internationale podia. Op 29 januari 2021 wordt de prijs daarom tijdens een besloten bijeenkomst uitgereikt.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €5.000. Eerdere winnaars zijn Danscollectief Arnhemse Meisjes, Louise te Poele, MAISON the FAUX, Donnerwetter, Code Rood/Motel Spatie en Facing Pages.

Bekijk volledig nieuws overzicht

Meer nieuws

Overijssels Dichtersgilde zwaait af met bundel ‘Loop’

Het Overijssels Dichtersgilde neemt na twee jaar dichten voor Overijssel afscheid met de bundel 'Loop'.

>

Uurtje Oost gaat Online Door! Reserveer je gratis ticket

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën.

>

Dansfestival Moving Futures dit jaar online

Van 22 t/m 29 april kun je hét landelijke festival met de nieuwste generatie dansmakers, online meemaken.

>

Debuut ‘Ik zeg Emily’ van Yentl van Stokkum verschenen

Debuutbundel Yentl van Stokkum 'Ik zeg Emily' versmelt poëzie en spookverhaal.

>

Nu te beluisteren: Talkpoeder ep

Op 17 maart verschijnt de Talkpoeder ep, met acht nummers van vijf verschillende duo’s bestaande uit een producer en schrijver.

>

Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers in Roermond van start

Schrijvers Lana I. Nasser en Merlijn Huntjens begeleiden de deelnemers bij het schrijven van verhalen, gedichten en columns in het Nederland

>