Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Na jarenlang keihard werken aan een duurzame hiphopdansgemeenschap in Arnhem met SoulCypher, zijn werk als choreograaf en dansmaker (Moving Sounds, dansfilm Building Bridges), zijn eigen projecten (o.a. Ghetto Funk Collective), samenwerkingen met Introdans (HubClub) én als gepassioneerd en inspirerend docent van (jonge) dansers gaat Ruben Chi als een speer. Als interdisciplinair artiest met roots in de hiphop zoekt hij in zijn werk steeds nieuwe grenzen tussen beweging en muziek. Nu is hij genomineerd voor de Cultuurprijs Arnhem. De andere genomineerden zijn mode-ontwerper Mirte Engelhard (die o.a. samenwerkte met Ruben Chi en Igor Vrebac) en de organisatie voor hedendaagse beeldende kunst Machinery of Me.

Cultuurprijs Arnhem
De jury van de Cultuurprijs Arnhem, bestaande uit Eve Hopkins (De Nieuwe Oost), Inge Pollet (Plaatsmaken) en Stefan Rebergen (Luxor!Live), roemt de genomineerden omdat zij ieder vanuit hun discipline met veel zeggingskracht werken; zij stimuleren het culturele veld in Arnhem, maar ook daarbuiten. Alle drie de genomineerden zijn een exportproduct van Arnhem: ze bespelen nationale en internationale podia. Op 29 januari 2021 wordt de prijs daarom tijdens een besloten bijeenkomst uitgereikt.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €5.000. Eerdere winnaars zijn Danscollectief Arnhemse Meisjes, Louise te Poele, MAISON the FAUX, Donnerwetter, Code Rood/Motel Spatie en Facing Pages.

Bekijk volledig nieuws overzicht

Meer nieuws

Vacature Financieel Medewerker / Administrateur De Nieuwe Oost | Pop [X-V-M]

We zoeken een proactieve en enthousiaste financieel medewerker / administrateur voor ons hechte team.

>

Deel je woorden en werk mee aan een nieuwe taal van en voor Zwolle

Productiehuizen De Nieuwe Oost | Wintertuin en Explore the North zoeken samen met kunstenaar Ahilan Ratnamohan deelnemers voor Pidgin Zwolle

>

Wintertuinfestival: kaartverkoop van start en programma rond!

Reken op gesprekken, interviews, podcasts, wandelingen en publicaties met onder meer Connie Palmen, David van Reybrouck en Hanna Bervoets.

>

Vacature voor Hoofd programma-afdeling (28 uur)

We zoeken een ervaren leider met een vernieuwende blik op literaire publieksprogramma's.

>

Jordi Lammers maakt clubblad ‘Kunstgras’ voor Wintertuinsessie

Maker Jordi Lammers bracht voor zijn Wintertuinsessie literatuur en voetbal samen in het clubblad 'Kunstgras'.

>

Projectmanager CELA Europe gezocht

Voor het internationale project CELA is De Nieuwe Oost | Wintertuin op zoek naar een projectmanager.

>