Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

We zitten inmiddels al 6 weken thuis en de minister spreekt over een 1,5 meter-samenleving. Het is een tijd waarin een nieuwe realiteit en dus nieuwe verhalen ontstaan. Onze makers gaan door met het maken van hun verhalen maar dagen jou ook uit om ermee aan de slag te gaan. We merken ook dat deze periode voor sommige makers een periode is voor reflectie. Denk je met ze mee over de betekenis van deze tijd? Lees ook onze eerdere tips terug: Deel 1 en Deel 2.

Doe mee: dans, schrijf, lees en luister!

Geeft quarantaine je inspiratie? Doe mee aan de schrijfwedstrijd van Buiten Zinnen. De uitdaging: beschrijf 3 maanden binnen in 3 zinnen. Inzenden kan tot 1 mei!

‘Wat zou er met je gebeurd zijn als je op cruciale momenten in je leven een andere kant was opgegaan en in de gevangenis beland?’ Songschrijvers Rocco Ostermann en Wout Kemkens speurden gevangenissen af naar bijzondere verhalen en muzikanten. Een deel van de verhalen zijn nu te beluisteren via de podcast De Niemanders.

Fernanda Silva (Danscollectief De Arnhemse Meisjes) daagt jou uit om te bewegen. Ze organiseert groovementsessies via Zoom, je kan nog meedoen op 25 april of 2 mei om 12:00. De sessies duren een half uur, dus ook perfect als pauze tijdens het thuiswerken.

Er is een nieuw seizoen aangebroken op de Notulen van het Onzichtbare, de plek voor mooie verhalen, Wintertuintips, Voorjaarspoëzie en een essay over Stille Stemmen.

Onze makers starten met online schrijfworkshop. Laat je inspireren door de eerste workshop van Corinne Heyrman en doe mee.

Tijd voor reflectie en goede raad!

Wout Waanders startte samen met de Bibliotheek Gelderland Zuid de Nijmeegse Crisisraad. Nijmegenaren die eerder moeilijke periodes meemaakten, wordt gevraagd advies te geven aan stadsgenoten: juist nú hebben we baat bij een ‘hert onder de riem’.

Voor iedereen is de werkelijkheid van nu een andere dan die van een paar weken geleden. Soms eng, soms mooi, soms verrassend of juist saai. Soms eenzaam. We weten niet hoe het verder gaat. Wel dat de wereld ná corona anders zal zijn. Straks ontstaat nu om ons heen. Wat zie jij veranderen? Om in kaart te brengen wat wij samen zien, stelde Jantine Wijnja een vragenlijst op voor Dit is Nu. Doe gerust mee, deelname is anoniem.

Maker Corinne Heyrman is voor haar project ‘In een klein hoekje’ op zoek naar jullie (her)ontdekte geluksmomenten. Welke (nieuwe) hobby’s, fascinaties of verzetjes maken jou gelukkig in deze quarantainetijd? Corinne verzamelt deze momenten en bundelt ze in ‘een klein boekje’. Zodat we er ook na het virus, wanneer alles weer op volle toeren draait, aan herinnerd worden. Stuur jouw (her)ontdekking in tekst of beeld naar ineenkleinhoekje@gmail.com.

Meer nieuws

Vacature: Medewerker Marketing & Communicatie

De Nieuwe Oost | pop zoekt een medewerker marketing & communicatie (m-v-x) voor 24 uur per week.

>

Jordi Lammers wint landelijke schrijfwedstrijd Write Now!

De jury loofde de tekst die "van begin tot eind scherp en suggestief blijft".

>

Moving Futures zoekt artistiek coördinator

We zoeken een Artistiek Coördinator om onze ambitie samen met ons vorm te geven.

>

Vier sterren in NRC voor debuut Marjolein Visser

'Het is een gave, goed afgehechte novelle geworden, die je niet licht vergeet.'

>

De Nieuwe Oost opgenomen in de BIS 2021 – 2024

De komende vier jaar kunnen we onze makers blijven ondersteunen.

>

De Nieuwe Oost gaat #radicaallokaal in Theater a/d Rijn

Binnen #radicaallokaal vragen wij makers zichzelf en hun werk opnieuw uit te vinden binnen het ‘nieuwe normaal’.

>