Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Bartokplein Bruist!

Seizoensopening zondag 8 september

Op zondag 8 september 2019 van 14.00 tot 18.00 uur vieren we Bartokplein Bruist! met het feestaardvarken als middelpunt. Het wordt een geweldige middag met dans- en muziekvoorstellingen van verschillende De Nieuwe Oost-makers, rondleidingen, exposities en een boekenmarkt. Hiermee openen de bewoners van het Bartokplein het Arnhemse culturele seizoen.

Inkijkje maakproces Mart van Berckel

Bij Theater a/d Rijn geeft Mart van Berckel een inkijkje in het maakproces van Continenten. ‘Continenten’ is een schilderachtige, tekstloze voorstelling over de waanzin in het alledaagse. Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de façade van ons alledaagse bestaan? Wat gebeurt er, als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten?
14:30, 15:30 en 16:30 Theater a/d Rijn

Live performance Talkpoeder

Talkpoeder is een een live performance waarbij schrijvers en muzikanten elkaar op het podium ontmoeten. Deze editie staan onder andere schrijver Koen Frijns en producer Bastian Benjamin samen op het podium.
14:35 en 17:15 terrastheater

Wibo Kosters

Wegenkaart, zo heet de elpee waarmee Wibo Kosters zijn stadsdichterschap (2017-2019) afsloot. Na de presentatie van zijn debuutbundel inwoner in 2018 wilde Wibo een andersoortige uitdaging. Geïnspireerd door samenwerkingen met verschillende muzikanten, ontstond het idee voor een langspeelplaat met gedichten op muziek. Wegenkaart is een lieve, rauwe, akoestische en elektronische plaat. Tijdens Bartokplein Bruist! speelt hij een paar nummers samen met Vera Bon.
16:15 buitenpodium Rozet

Arnhemse Meisjes

De Arnhemse Meisjes laten twee delen uit hun voorstelling See me notice you zien. ‘See me notice you’ gaat over het verlangen naar fysiek contact in een samenleving die 24/7 online en bereikbaar is. Via dans en muziek maken de Arnhemse Meisjes en Rosine Langbroek gedurfd en ongedwongen offline-contact, zoeken de grenzen op met alle ongemakkelijkheden van dien en weten de kijker te raken met hun gelaagde lichtvoetigheid.
14:30 en 17:30 Creatief plein

Daarnaast kun je op verschillende tijdstippen een rondleiding volgen door ons theater en krijg je een presentatie van The JAM onder leiding van danser Fernanda da Silva (danscollectief Arnhemse Meisjes en The Groovy Project).

Gerelateerd nieuws

Programma Nijmeegse Kunstnacht bekend!

Onze makers en voorstellingen zijn dit jaar op maar liefst 4 locaties te zien.

TAGS: dans literatuur

>

De Nieuwe Oost zie je overal deze zomer

Van het Limburg Festival in Roermond tot festival Hongerige Wolf in Groningen.

TAGS: theater dans literatuur muziek festivals

>

Zomerproject The JAM

Theater aan de Rijn, Rozet en De Nieuwe Oost werken deze zomer samen voor de eerste editie van The JAM.

TAGS:

>

Gerelateerde items