Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Vanaf 1 april 2022 verlaat directeur Eve Hopkins ontwikkelingsinstelling De Nieuwe Oost en Theater a/d Rijn. Zij gaat dan aan de slag als artistiek directeur van Theater Bellevue. We kijken terug op 10 mooie jaren waarin ze onder andere aan het roer stond van de verbouwing van Theater a/d Rijn, met De Nieuwe Oost als ontwikkelinstelling tot twee keer toe in de BIS kwam en ze talloze samenwerkingen aanging zoals Moving Futures Festival en zeer recent De Generator.

Programmaraad bij Theater a/d Rijn

Ze zette meerstemmigheid, andere kunstvormen en culturele diversiteit stevig op de agenda van Theater aan de Rijn en De Nieuwe Oost. Samenwerken gaat voor Hopkins ook over het verzamelen van mensen met andere blikvelden, ervaringen en meningen. Bij Theater a/d Rijn stelde ze een programmaraad samen met mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en genderexpressies, bestaande uit Ruben Chi, Amy Croqué, Nesrin Cingoz, Amjad Dwaer, Daniella Middelhof en Wensley Piqué.

#radicaallokaal tijdens coronaperiode

In de periode dat theaters hun zalen moesten inrichten met de 1,5 meter maatregel in 2020 initieerde Hopkins in Arnhem het project #radicaallokaal. Binnen #radicaallokaal vroeg De Nieuwe Oost makers zichzelf en hun werk opnieuw uit te vinden binnen het ‘nieuwe normaal’ van de anderhalvemetersamenleving. Volledig lokaal – mét en vóór de stad.

Voor meer informatie over de plannen vanEve Hopkins lees ook het interview in het Parool.

Meer nieuws

De Twintigers: twaalf debutanten op tour

Vanaf woensdag 2 februari presenteren De Twintigers zich aan het publiek met optredens op diverse podia in Nederland en België.

>

Wintertuinfestival sluit Boekenweek af in Nijmeegse poptempel

Op tweede paasdag 18 april sluit het Wintertuinfestival de Boekenweek op bruisende wijze af in poptempel Doornroosje te Nijmegen.

>

Licht uit, spot aan | heropening van de sector

Met onze collega's in het Oosten en Nederland pleiten we voor een heropening van onze noodzakelijke sector: Voeding voor de geest.

>

Kom jij stage lopen bij De Nieuwe Oost I Wintertuin?

Voor aankomende maanden zoeken we stagiairs (x/v/m) bij de afdelingen Podium en Publiciteit.

>

De Nieuwe Oost zoekt een Directeur-bestuurder Performing (M/V/X)

Je geeft leiding aan het team De Nieuwe Oost | theater & dans in Theater a/d Rijn Arnhem

>

Nieuw Hoofd Programma bij Wintertuin: Teddy Tops

Teddy vormt per 1 januari samen met Laurens van de Linde, Tom Verstappen en Merle Findhammer ons programma-team.

>